17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Pomazánka s medvědím česnekem

Název Množství a jednotka
medvědí česnek 2 hrsti
pomazánkové máslo 1 ks
extra panenský olivový olej 1 lžička
sůl
pepř

snídaně, večeře
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Dvě velké hrsti čerstvého medvědího česneku omyjeme, odstraníme dlouhé stopky a dáme do mixéru. Přidáme lžičku olivového oleje, pomazánkové máslo a rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.



 


RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Postup: Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...